zondag 5 augustus 2012

Afbeeldingen uit Google verwijderen

Een afbeelding uit Google verwijderen werkt in principe precies het zelfde als een complete pagina uit Google verwijderen.

Als je de eigenaar bent doe je dit het snelst via je G-WMT Dashboard of je gebruikt de removal tool: * REMOVALS * nadat je het gewraakte plaatje weg hebt gehaald. Als je niet de eigenaar van het domein bent zal je de eigenaar moeten vragen het plaatje te vervangen of te verwijderen en het met de * REMOVALS * tool moeten doen

Je gebruikt dan de exacte URL van het plaatje bijv. XYZ zoals deze in de Afbeeldings SERPs vermeld wordt.

Maar hier komt meteen ook een addertje onder het gras vandaan. Als het plaatje wel is gewijzigd, maar de naam is hetzelfde gebleven, zoals bij
http://thedomainfo.com/thumbs/xyz.blogspot.com_small.jpg), dan zal het heel lastig worden om het plaatje, wat Google in eerste instantie gecached heeft, te laten vervangen. Indien de pagina zelf een lage "waarde" heeft, en dus nauwelijks door de bot bezocht wordt, kunnen hier vele maanden overheen gaan, en bespoedigen via de removals tool werkt niet.

In theorie zou je dus extra links naar de pagina waar het plaatje op staat, moeten zien te verkrijgen, maar zelfs dan nog lijkt Google niet erg genegen het plaatje in die SERPs voor afbeeldingen te vervangen, ook al verschijnt er dan na het aanklikken, wel de nieuwe versie in de preview.

Kortom : Als een afbeelding of plaatje vervangt moet je dus ook de naam wijzigen (of laten wijzigen)als je wilt dat Google het plaatje in de SERPs vervangt!

Als er iemand is die deze stappen wel weet te versnellen hoor ik dat graag.